Exista peste 100 de puncte de control in reteaua drumurilor taxabile, unde plata taxei HU-GO este verificata automat. De asemenea, 45 de vehicule specializate pe strangerea datelor controleaza drumurile prin rotatii in 3 schimburi, 24 de ore din 24. Acestea fac poze vehiculelor care tranziteaza. Autorizatia de trecere pe aceste segmente (taxa de autostrada) este controlata in timp real, in baza numarului de inmatriculare al autovehiculului. Daca se constata o trecere neautorizata, datele respective sunt transferate printr-un sistem inchis autoritatilor care sunt responsabile cu impunerea amenzilor.

Cat de mare este amenda?

Nivelul actual al amenzilor a fost stabilit la 1 Septembrie 2013:

tabel amenzi_transp

Asadar, va recomandam sa fiti atenti la informatiile furnizate: asigurati-va ca sunteti informati corect si ca ati ales corect categoria vehiculului!

Sfatul OBU One – De ce sa risti amenzi mari cand ai o alternativa mai comoda de plata taxei HU-GO? Poti cumpara online echipamentul OBU One si scapi de grija amenzilor. OBU One iti calculeaza taxa datorata, in baza distantelor parcurse, iar plata se face automat din contul tau HU-GO. Trebuie doar sa te asiguri ca alimentezi la timp contul cu suficienti bani pentru intreaga flota.

Cumpara online cel mai ieftin OBU