In Ungaria, camioanele de peste 3.5 tone sunt obligate sa plateasca taxa de drum HU-GO daca ruleaza pe reteaua de drumuri cu taxa.

Exista o diferentiere valorica a taxei in functie de categoria vehiculului (J2, J3, J4), de categoria drumului (expres, principal) si de gradul de poluare (EURO I, II sau III).

Diferentierea aceasta este cel mai reprezentativ ilustrata in tabelul de mai jos:

Categorii vehicule care platesc taxa hu-go

Cine trebuie sa plateasca taxa de drum HU-GO?
Cei care sunt obligati sa plateasca aceasta taxa sunt cei care conduc autovehicule mai mari de 3.5 tone, tractoare (incluzand semi trailerele) cat si diverse combinatii de vehicule cu motor sau semiremorci.

Cine sunt cei care nu trebuie sa plateasca taxa de drum HU-GO?
Cei scutiti de aceasta taxa sunt autobuzele, tractoarele folosite in agricultura si remorcile lor, vehiculele lente, motocicletele, autoturismele cu pasageri, autovehiculele care transporta marfa pana in 3.5 tone, cei care campeaza si remorcile acestora.

Cum stiu carei categorii J apartin?
Categoria vehiclului este identificata in baza numarului de osii. Daca greutatea maxima admisa este de 3.5 tone si are 4 osii, atunci apartine categoriei J4. Taxa care trebuie platita se calculeaza luand in calcul acesti parametri: categoria vehiculului, categoria drumului, inmultit cu lungimea sectoarelor taxabile.

Cum stiu carei categorii de emisie se incadreaza autovehiculul meu?
Aceasta informatie este indicata in certificatul de inregistrare al vehiculului, cu numarul corespunzator in campul V9.

Acestia sunt factorii luati in calcul pentru stabilirea taxei bazata pe clasele de emisie EURO:

tabel emisii transp

Cea mai simpla si mai eficienta modalitate de plata a taxei de drum HU-GO este cu echipamentul OBU One. Scapi de grija tichetelor si poti modifica ruta in orice moment. Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi OBU One, sa setezi corect contul HU-GO si sa-l alimentezi cu bani.

Cumpara online cel mai ieftin OBU